Løjtehus, som blev bygget i 1934, har været rammen om mange folkelige begivenheder for amar’s beboere i en menneskealder. Det har fungeret som et hyggeligt samlingssted, hvor blandt andet Tårnby Selskabelige Dramatiske Forening, i daglig tale kaldet ”Dramaten, holdt til i 30- & 40-erne. Hver fredag mødtes den tids unge til dans og amatørteater, samt det hyggelige samvær.

I 50-erne var det et yndet sted at gå hen, efter man havde været til hestevæddeløb på travbanen, som lå  et par hundrede meter fra Løjtehus. Det er blevet fortalt, at hvis en af hestene manglede sin kusk, var det mest nærliggende at kigge i billardsalonen på Løjtehus først, da det var her kuskenes interne væddemål foregik.

I 60-erne og op til starten af 70-erne var Løjtehus stedet, hvor der var dans hver fredag og lørdag. Man mødtes i Restaurant ”Amagerstuen”, hvor man hyggede sig med smørrebrød, øl & snaps, for så at gå ind ved siden af, for at ta´ en lille svingom. Af andre motionsmuligheder var der de ofte be-nyttede keglebaner i baghaven, som var en stor modedille i 70-erne.

Løjtehus, eller  Løjten som den hedder i daglig tale, har siden vi overtog den i 1978, været igennem en stor hovedrenovering. Men vi har stadig bevaret det folkelige i Løjtehus, og har desuden bygget ud med den nu meget populære blomsterterrasse, som står i flor fra maj til langt ud på efteråret.Løjtehus er idag, som dengang, stedet hvor man holder sine fester, spiser en hygglig middag, eller blot nyder sin fyraftensdrinks.

Oktober 2018 kunne vi fejre 40 års jubilæum som indehaver af Løjtehus, hvilket også er den længste periode i Løjten’s historie af indehaver. Og den næste generation er trådt ind i billedet, hvilket har betydet at Løjtehus i dag er et familieejet foretagende. Det ændre intet i det daglige, men sikre blot, at vi er parat til at modtage den næste generation af Løjten’s gæster.

Juni 2012 gik Kai Hansen bort, efter et langt og begivenhedsrigt liv inde for restaurationsbranchen, hvor han startede som 12-årige, da han kom til København i 1941. Det blev startskudet til at han tog en uddannelse på Ungarns Vinhus, som dengang var det hotte sted med udsigt ud over Rådhuspladsen. Sidenhen har han drevet en masse forskellige restaurationer, forsamlingshuse og selskabs-forretninger. I 1978 valgte Kit & Kai, at de ville trappe ned efter at have drevet nok danmarks største selskabsforretning med tilhørende værtshus og diskotek i Rømersgade (Idag huser lokalerne Arbejdermuseet). De faldt over Løjtehus, der trængte til kærlig hånd, som blev hans sidste rejse i branchen, og hvor han fik mange gode år, der bød på mange aktive gøremål og sponsorater i lokalområdet lige til det sidste.

Velkommen til Løjtehus !!!

Kit & Svend

0